Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ”
ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 6-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012,
ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΠΕΤΡΩΤΑ ΤΡΙΓΩΝΟΥ


Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στο διήμερο συνέδριό μας με θέμα”ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ”, το οποίο συνδιοργανώνουμε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ορεστιάδας, ο Δήμος Ορεστιάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Νέας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Στόχος του συνεδρίου η ανάδειξη του αγροτικού τομέα ως ενός από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Φιλοδοξία μας είναι να καταστεί μια διοργάνωση εθνικής εμβέλειας και σημασίας, καθώς με την επιλογή του τίτλου-θέματος σηματοδοτείται ο αναγκαίος για την επιβίωση της χώρας πολιτισμικός και παραγωγικός επαναπροσανατολισμός της.
Σημαντικοί για το επιστημονικό τους έργο πανεπιστημιακοί από τρία ιδρύματα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, θα συνδράμουν αποφασιστικά στην επιστημονική και τεκμηριωμένη προσέγγιση των ζητημάτων του πρωτογενούς τομέα. Συνολικά 28 εισηγητές (πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, παραγωγοί, καλλιεργητές, γεωτεχνικοί) θα δώσουν το παρών τους στις εργασίες του συνεδρίου, που θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Νέας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012, και στο συνεδριακό κέντρο του Παραδοσιακού Μύλου Πετρωτών Τριγώνου Δήμου Ορεστιάδας.
Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012, από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο του Παραδοσιακού Μύλου Πετρωτών θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ, το βιβλίου του Αθανασίου Δ. Θεοδωράκη “ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ-Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.” Μετά τον συγγραφέα θα παρουσιαστούν επιδεικτικά παραδείγματα-πρότυπα γεωργικής και επιχειρηματικής πρακτικής από την ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας.
Θα ήταν μεγάλη η τιμή για όλους μας, αν παραστείτε στις εργασίες του συνεδρίου μας, το οποίο εκτιμούμε ότι θα συμβάλλει με επιτυχία, ώστε τα ζητήματα της ελληνικής γεωργίας να βρεθούν στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, που είναι αναγκαίος περισσότερο από ποτέ και ειδικότερα σε συνθήκες μιας πρωτοφανούς και πρωτόγνωρης κρίσης, αναδεικνύοντας ως ύψιστη προτεραιότητα τα θετικά παραγωγικά πρότυπα και την ανάγκη υλοποίησης πολιτικών ανασυγκρότησης της αγροτικής κοινωνίας και οικονομίας. Η ανασυγκρότηση της υπαίθρου, με τη γεωγραφική, την οικονομική, την προγραμματική, την κοινωνική, την περιβαλλοντική, την πολιτισμική και την πολιτική διάστασή της, συνιστά μια μεγαλειώδη πρόκληση για το σύνολο των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου