Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

“ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;”

Είναι το θέμα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τέσσερα επεισόδια
Με συντελεστές πέντε νέους Εβρίτες από την Αλεξανδρούπολη
που κάνει ευρωπαϊκή πορεία με την υποστήριξη του Υπουργείου Γεωργίας της Ολλανδίας!

Θα προβληθεί το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, στο συνέδριο “ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ”


Ομολογουμένως μας εντυπωσιάζει η παραγωγή “Γεωργία στην κρίση;”, αφού οι πέντε από τους επτά βασικούς συντελεστές της είναι νέοι Εβρίτες από την Αλεξανδρούπολη, η δουλειά των οποίων μας ξάφνιασε θετικά και μας κέρδισε. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτή κατέστη δυνατή με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Γεωργίας της Ολλανδίας, της Ένωσης Νέων Αγροτών Ολλανδίας και του Διεθνούς Διατροφικού Κινήματος Νέων, του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι ο Παύλος Γεωργιάδης.

Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ερευνήσει το τρέχον αγροτικό σύστημα της Ελλάδας, παρουσιάζοντας με θετικό τρόπο τη ζωή στην ύπαιθρο. Επειδή ακριβώς υπάρχει διανομή και στο εξωτερικό, από την πλευρά των συντελεστών της παραγωγής γίνεται σαφές ότι προσπαθούν να αναδείξουν και μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της προσπάθειας, της καινοτομίας και της ελπίδας. Φυσικά ένας από τους στόχους είναι να συνδέσει το κοινό της υπαίθρου με αυτό της πόλης και να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των νέων, ώστε να ασχοληθούν με τη γεωργία κατ' επιλογήν.

Οι πέντε Εβρίτες από την Αλεξανδρούπολη, συντελεστές της παραγωγής είναι: Παύλος Γεωργιάδης (παραγωγή), Χάρης Ντώνιας (σκηνοθέτης), Βίκτωρ Ζαζόπουλος (ηχοληψία), Γιάννης Χρυσάκης (γραφικά), STAVENTO (μουσική), Δούκας Σισκόπουλος (STUDIO-ηχοληψία).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου